dilluns, 23 de novembre del 2015

Programes Nocius

Els Programes Nocius, és el programari o arxiu nociu per a l'ordinador que està dissenyat per a inserir virus, cucs, troians, programari espia o fins i tot bots, intentant aconseguir algun objectiu, com ara recollir informació sobre l'usuari o sobre l'ordinador en si.

Virus: és un segment de codi que altera el funcionament normal de l'ordinador, sense el permís o coneixement de l'usuari. Ara dins del virus s'inclou un "malware". Els virus són programes que s'executen i es repliquen per si mateixos. Els virus poden destruir de manera intencionada les dades emmagatzemades en un ordinador.


Bomba Lògica: és programa informàtic "malware" que s'instal·la en un ordinador i roman ocult fins a complir una o més condicions preprogramades per a llavors executar una acció. Un exemple d'aquest virus es el "Viernes 13" que actuava el divendres 13.

Cucs: A diferència dels virus són programes sencers. Actualment la via més freqüent de propagació és Internet i per memòries USB.

Troians: és un programari nociu amb aparença de programari legítim, que permet l'accés a usuaris externs, a través d'una xarxa d'àrea local o d'internet. Aquest programes poden oferir a l'atacant el control absolut de l'ordinador, també poden enviar contrasenyes guardades, i espiar les nostres accions.

Keylogger:  és un software o hardware que emmagatzema informació quan aquesta es tecleja el teclat.

Screenlogger: és un software que guarda el que surt a la pantalla.

Sniffers: són programes que espien el tràfic de xarxes locals, poden servir per endevinar contrasenyes que circulen per la xarxa local.

Spyware: són aplicacions que espien les activitats informàtiques de l'infectat: Webs visitades, cerques als buscadors, fitxers descarregats, llibreta d'adreces i fins i tot contrasenyes.

Adware: Aquest programes mostren publicitat a l'ordinador infectat.

Bug: Errada en un programa. A vegades pot ser aprofitat com a via d'entrada per a malware.

Backdoors: Són entrades que deixa el programador al seu programa per poder accedir a la màquina.

Rootkits: Són programes que modifiquen el sistema operatiu per fer més difícil la seva detecció als antivirus. 

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada