divendres, 12 de febrer del 2016

Característiques del so

El so es una successió de canvis de pressió en un medi que ja pot ser sòlid, líquid o gas, que estan provocats per una vibració que s'hi transmet en forma d'ones sonores.

Característiques del so:

  • L'amplitud: L'amplitud és el grau de moviment de les molècules d'aire en una ona. Aquesta correspon, en termes musicals, a allò que anomenem intensitat, Com més gran és l'amplitud de l'ona, més intensament colpegen les molècules al timpà i més fort és el so percebut.

  • La freqüència: La freqüència és el número d'oscil·lacions que una ona efectua en determinat interval de temps. El nombre de cicles per segon s'anomena herz (Hz), i és la unitat amb la qual es mesura la freqüència.

  • L'intensitat:  és la qualitat que permet distingir entre son forts o dèbils. A més de l'amplitud en la percepció de la intensitat, influeix la distància a què es troba situat el foc sonor de l'oient i la capacitat auditiva d'aquest.

  • El timbre: ens permet distingir dos o més sons que tinguin el mateix to, la mateixa durada i la mateixa intensitat. El timbre és conferit a un so en virtut de la diferent quantitat i intensitat dels harmònics que el componen així com de la forma de l'ona, i en concret l'atac, la caiguda i la ressonància.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada